>>Я на что постояно указываю - у вьтконга была цель - смена власти, у УПА - терор как самоцель. Они не могли даже расчитывать на подобное. > >Ето не так. Насколько я знаю, УПА давали присягу , в которой клялись "добыть самостоятельную Украину или погибнуть в борьбе за нее". Террор не был самоцелью, по крайней мере в сороковых годах. Террор был инструментом борьбы с властью, которую они считали незаконной.
вот эта присяга
Я, воїн Української Повстанчої Армії, взявши в руки зброю, урочисто клянусь своєю честю і совістю перед Великим Народом Українським, перед Святою Землею Українською, перед пролитою кров'ю усіх Найкращих Синів України, та перед Найвищим Політичним Проводом Народу Укрїнського: Боротися за повне визволення всіх українських земель і українського народу від загарбників та здобути Українську Самостійну Соборну Державу. В цій боротьбі не пожалію ні крові, ні життя і буду битись до останнього віддиху і остаточної перемоги над усіми ворогами України. Буду мужнім, відважним і хоробрим у бою та нещадним до ворогів землі української. Буду чесним, дисциплінованим і революціно-пильним воїном. Буду виконувати всі накази зверхників. Суворо зберігатиму військову і державну таємницю. Буду гідним побратимом у бою та бойовому життю всім своїм товаришам по зброї. Коли я порушу, або відступлю від цієї присяги, то хай мене покарає суворий закон Української Національної Революції і спаде на мене зневага Українського народу.
> А вот могли или не могли они "даже расчитывать на подобное" - ето вопрос веры .Они верили, что могли. Если-бы не верили - ушли-бы с немцами ( как многие и сделаи ). С уважением Ярослав